Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

@ The Burger Joint....

Το The Burger Joint στην Γλυφάδα είναι από τα αγαπημένα μου μαγαζιά. Για πολλούς λόγους - είναι όσο απλό χρειάζεται για να μπορείς να πεταχτείς φορώντας φόρμα μια Κυριακή μεσημέρι, έχει υπέροχο και φτηνό φαγητό και ο ιδιοκτήτης - chef είναι ταλαντούχος, κούκλος και  αγαπημένος φίλος - αλλά ο κυριότερος είναι ο ιδανικός για μένα συνδυασμός λιχουδιών. Pizza και burger και για το τέλος λουκουμάδες. Την πρώτη φορά που πήγα και διάβασα τον κατάλογο υποψιάστηκα πως κάποιος έβλεπε τα ίδια, λαίμαργα όνειρα με μένα. Στην συνέχεια γνώρισα τον Γιώργο και συνειδητοποίησα πως τα χρόνια παραμονής του στην Νέα Υόρκη σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές σπουδές του στο French Culinary Institute, την εμπειρία του σε δίπλα σε διάσημους chefs και το μεσογειακό του ταμπεραμέντο έφταναν και περίσσευαν για να δημιουργήσει ένα μαγαζί με ανατρεπτικά απλή και ταυτόχρονα τέλεια εκτελεσμένη "αμερικάνικη" κουζίνα από αυτά που γίνονται εύκολα στέκια και σε εθίζουν στο comfort food. Με ένα twist gourmet.  Και από τότε κάθε φορά με περιμένει μια καινούρια ιδέα ακριβώς όπως την θέλω για να με κάνει να χαμογελάσω. Crispy chicken με spicy sauce, sweet corn με παρμεζάνα και chilli, hangover burger με τηγανητό αυγό και spicy mayo και για το τέλος, λουκουμάδες γεμιστοί με μήλο ή μερέντα... Πόλεμος θερμίδων- μια επίσκεψη τον μήνα είναι αρκετή για να έχω το κουράγιο να τρέφομαι τις υπόλοιπες 29 μέρες με φρυγανιές, Milner, μπιφέκια στην σχάρα και βραστά κολοκύθια- αλλά ποτέ δεν ήμουν καλή σε αυτού του είδους τους λογαριασμούς..

Hangover burger με αυγό...


Chicken burger και ο Γιώργος στο background...


Λουκουμάδες γεμιστοί με μερέντα...

Έτσι σήμερα νωρίς το απόγευμα μαζευτήκαμε μια παρέα οκτώ ατόμων και ....καταφέραμε να σηκωθούμε από το τραπέζι πριν από καμιά ώρα. Έχοντας φάει τα πάντα όλα, έχοντας γελάσει πολύ και έχοντας περάσει υπέροχα. Με την λιακάδα να μας φτιάχνει το κέφι, με την βόλτα του πήγαινε έλα στην παραλιακή να μας βάζει σε mood καλοκαιρινό, με σχέδια επί χάρτου για πασχαλιάτικες διακοπές, για τραπέζια, εκδρομές, δίαιτες και δουλειές και με την βεβαιότητα πως όσο έχουμε τους φίλους μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε γύρω μας η κρίση θα παλεύεται και οι δυσκολίες θα μοιάζουν μικρότερες, γύρισα σπίτι με την καρδιά μου να χαμογελάει. 
Και τράβηξα και φωτογραφίες φυσικά -ανεβάζω μόνο τα φαγητά για να μην εκθέσω ανεπανόρθωτα τους φίλους μου μπουκωμένους και με εκφράσεις απίστευτης ευδαιμονίας- και τώρα είναι η ώρα να κουκουλωθώ με την κουβερτούλα μου στον καναπέ και να δω ξένες σειρές στο DVD. Upstairs-Downstairs, Harry's Law και The Good Wife για να περάσει το βράδυ χαλαρά και ήρεμα και να πάρουμε δυνάμεις για μια εβδομάδα γεμάτη τρέξιμο και δουλειές που ακολουθεί.. 

Υ.Γ. Και βέβαια, θέλω να δω και ειδήσεις γιατί είμαι περίεργη να μάθω πόσοι πήγαν να ψηφίσουν τον καινούριο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πληρώνοντας ταυτόχρονα 2 ευρώ ο καθένας για να συμετάσχουν στην διαδικασία. Σε εποχή κρίσης, και με όλα όσα συνέβησαν με τα κόμματα, είμαστε πραγματικά αδιόρθωτοι. Που αντί να απαιτήσουμε να μας πληρώσουν και μάλιστα αδρά, έστω και για την ψυχική οδύνη των όσων ζούμε, (τους) πληρώνουμε κι από πάνω... Έλεος δηλαδή!!!!

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

    Απαπα, μου άνοιξες την όρεξη πρωινιάτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, οι σωστές θερμίδες ρε παιδί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πάρα πολύ ωραία ιδέα και θα πάμε την άλλη Κυριακή να το δοκιμάσουμε. Αν μάλιστα έχει και λιακάδα ακόμα καλύτερα.
    Μαργαρίτα Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παύλος@Καλημέρα baby... Δευτέρα σήμερα και ξεκινάμε πρόγραμμα πάλι.. Κολοκύθι- μπιφτέκι..:))

    Ζ.@ Εφτασεεεεε...:))))

    wintersea@ Ναι, δεν λέω, αλλά από σήμερα νηστεία και προσευχή..:)))

    Μαργαρίτα Π. @ Να πάτε, είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει και σας πολύ..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή