Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Back home...

Επιτέλους σπίτι και χρειάζομαι λίγο χρόνο για να ανασυνταχτώ και να επανέρθω στους ρυθμούς μου. Και βέβαια πρέπει να αρχίσω να συνηθίζω και στην ιδέα πως από τον Σεπτέμβρη και μετά η ζωή μου θα μοιράζεται ανάμεσα σε δυο πόλεις - και ένα νησί το καλοκαίρι- αλλά πιστεύω πως το να έχεις το σπίτι σου ταχτοποιημένο να σε περιμένει και εδώ και εκεί βοηθάει πολύ να καταπολεμάς αυτή την αίσθηση του.. ξεβολέματος που τόσο με ταλαιπώρησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Anyway, έχω άφθονο χρόνο μπροστά μου για να ταχτοποιήσω τα διαδικαστικά οπότε προς το παρόν αφήνομαι να χαλαρώσω και να απολαύσω την ρουτίνα και την καθημερινότητα που μου έλειψαν. Τους πρωινούς καφέδες με την μαμά μου και τις κολλητές μου, τα ψώνια στο super market και την μαγειρική - εχτές έφτιαξα με τεράστια χαρά τα γνωστά κεφτεδάκια φρικασέ με σέλερυ και πράσσο- τα βράδια με τους φίλους μου, την τεράστια οθόνη του PC μου και την σούπερ γρήγορη σύνδεση μου στο Internet που κάνει την πόλη μου στο CastelVille να πετάει, το κρεβάτι μου, και φυσικά τα αγόρια της ζωής μου. Από τα οποία εκείνος που με υποδέχτηκε με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό ήταν φυσικά ο Droopy. Που από προχτές με ακολουθεί κατά πόδας, με γεμίζει ζουμερά φιλιά και κοντεύει να ξεριζώσει την ουρά του από το κούνημα.


Σήμερα το πρωί, με τον πρώτο καφέ της μέρας, εγκαινιάσαμε και την Jubilee Majestic Marmalade που έφερα από το Fortnum and Mason. Πορτοκάλι με κομμάτια κομμένα σε σχήμα διαμαντιού προς τιμή των πενήντα χρόνων της Ελισσάβετ στον θρόνο, αλλά μεταξύ μας, η αντίστοιχη μαρμελάδα της Μαρίας με πορτοκάλια από το Κυπαρίσσι είναι πολύ καλύτερη. Oh well, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, τουλάχιστον είχαμε ένα βασιλικό touch στο ξεκίνημα της μέρας μας. Και μια που λέμε για το Fortnum and Mason, όλοι το έχουμε στο μυαλό μας συνδυασμένο με τα τσάγια, τις μαρμελάδες και τα περίφημα hampers του γεμάτα με λιχουδιές αλλά στους επάνω ορόφους του κρύβει κι άλλους θησαυρούς. Καταπληκτικά είδη σπιτιού και βιβλία μαγειρικής στον πρώτο, tres chic ανδρικά αξεσουάρ και είδη γραφείου στον τρίτο και γυνακεία είδη στον δεύτερο. Εκεί, μαζί με την Λένα, δοκιμάσαμε όλα τα καπέλα του μαγαζιού και γελάσαμε απίστευτα.. Και φωτογραφηθήκαμε κιόλας υπό τα όλο απορία βλέμματα των πωλητών που δεν ήξεραν αν έπρεπε να γελάσουν μαζί μας ή να πετάξουν έξω. Ευτυχώς προτίμησαν να κάνουν πως δεν έβλεπαν και το αποτέλεσμα ήταν το εξής....






Θα σας αποχαιρετήσω μια μια ελληνική επιτυχία που με έκανε πολύ χαρούμενη όχι μόνο γιατί είναι μεγάλη ιστορία ελληνικά προϊόντα να μπαίνουν στα ράφια μαγαζιών όπως το F&M αλλά και γιατί η επιτυχία ανήκει σε φίλο μας οπότε η χαρά είναι διπλή. Το μέλι Μελίγυρις από την Κρήτη φιγουράρει σε περίοπτη θέση ανάμεσα σε μέλια απ΄όλον τον κόσμο, proud, proud, proud of you guys!!!


Να έχουμε ένα όμορφο, χαλαρό και αγαπησιάρικο σαββατοκύριακο.. Φιλιά!!!


Υ.Γ. Τώρα που το ξαναβλέπω αυτό το ποστ έπρεπε να έχει τίτλο "Αχτένιστη στο Λονδίνο"  κανονικά, αλλά δεν πειράζει.. :))




8 σχόλια:

  1. Σας καπελωσανε βρε αγαπη μου εκει στης Ανγκλετερρες! Κι εσενα και την κ... Ομως ειλικρινα οι φωτογραφιες σας ειναι γλυκες, και φαινεται απο το βλεμμα πως διασκεδασατε! Λαβ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eides pou telika kai ola tha erthoun opos ta theleis kai tha einai kai sosta? Xeskartarismata kai epiloges. Like!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχα!!!
    Τέλειες με τα καπέλα!!!
    Περιμένω να πιούμε coffee να μου πείς τα νέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες μου ότι δεν αγοράσατε ΚΑΝΕΝΑ καπέλο και γύρισες μόνο με τις μαρμελάδες και τα τσάγια, να τραβήξω τις κοτσίδες μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα απαντησω στην wintersea και θα πω οτι πρεπει να ζηλευει πολυ που εχασε τετοια "ευκαιρια" με τα καπελα...!!! Το λεγαμε οτι αν ησουν εκει θα τρελλαινοσουν! Το Λονδινο μας "παει"...ε??

    Φιλια
    η κ..... χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραία έκπληξη η επιστροφή σου στο μπλογκ. Και μάλιστα με τόσα νέα!
    Μαργαρίτα Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρώτο πρέπει να αποκτηθεί πάραυτα! Αγαπώ τα καπέλα μου. Και ευτυχώς άλλοι δυο στην οικογένεια τα αγαπούν και τα φορούν, which keeps us all in good company!Glad you're back blogging!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεσποινάριον@ Καπελωθήκαμε από μόνες μας αγαπημένη και περάσαμε υπέροχα..:)))

    Ζ@ Είδα...:)))

    elekat@ Ναι αμέ.. Το συντομότερο... Φιλιά!!!

    wintersea@ Αυτά τα καπέλα που να τα βάλουμε βρε τρελοκομείο? Και να τα αγοράζαμε, θα τα έβλεπε μόνο η ντουλάπα...:)))

    orfia@ Η αλήθεια είναι πως την μελετήσαμε πολύ την απούσα φίλη.. Δεν πειράζει όμως, η επόμενη φορά θα είναι σύντομα..:)))

    Μαργαρίτα Π.@ Αφού δεν μπορώ χωρίς για πολύ...:))

    Irene@ Και εγώ αγαπώ τα καπέλα και έχω μπόλικα. Αυτά όμως ήταν κάπως... υπερβολικά για τα γούστα μου..:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή