Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Final countdown...





Πέντε μέρες για τα Χριστούγεννα, τέσσερις για την παραμονή.. Ο πατέρας μου έλεγε πως το πιο σκληρό νόμισμα είναι ο χρόνος. Και ακριβώς επειδή η αξία του είναι τεράστια και δεν υποκαθίσταται, είτε από το περίσσευμα σας είτε από το υστέρημα σας, φροντίστε να τον αφιερώσετε σε εκείνους που αγαπάτε και το αξίζουν. Οι φετινές γιορτές έτσι κι αλλιώς είναι επικεντρωμένες στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Και σημασία έχουν οι προθέσεις, και οι σκέψεις, και η ενέργεια. Όχι το κόστος αυτού που δίνουμε αλλά η διάθεση με την οποία το προσφέρουμε και το μήνυμα που κρύβει.. Και ίσως είναι ένα από τα δώρα της κρίσης αυτό. Το ότι μας βάζει στην διαδικασία να αναθεωρήσουμε τις αξίες και τις προτεραιότητες μας. Πολλά σ΄αγαπώ λοιπόν στην λίστα μου, πολλή ουσία, και όλος ο χρόνος που μπορώ να διαθέσω σε εκείνους που αποτελούν την βάση της ζωής μου είτε είναι εδώ κοντά μου, είτε είναι μακριά μου και αυτές τις μέρες μου λείπουν πιο πολύ. Τρόποι υπάρχουν, μένει ο καθένας να ανακαλύψει εκείνους που ταιριάζουν στον χαρακτήρα του και στις περιστάσεις.  Τις δικές του και των άλλων. Και πάνω απ΄όλα, να θυμόμαστε να χαμογελάμε. Όχι ψυχαναγκαστικά επειδή το απαιτεί το mood των ημερών αλλά επειδή αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Πως σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, εμείς έχουμε την τύχη να κολυμπάμε ακόμα προς την απέναντι ακτή και να επιπλέουμε, παρόλα τα κύματα..

υ.γ. Το σπίτι μυρίζει φρεσκοψημένα μπισκότα. Και ταυτόχρονα κάθε σταγόνα της χτεσινής καταιγίδας που δεν έλεγε να σταματήσει μου έφερνε στο μυαλό εκείνους τους 20.000 ανθρώπους που κοιμούνται στους δρόμους. Παράξενες θα είναι οι φετινές γιορτές. Γεμάτες αντιθέσεις. Παρόλα αυτά, η Πολυάννα στο μυαλό μου επιμένει. Είμαστε γεροί, είμαστε μαζί, άρα έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε τα πάντα....

5 σχόλια:

  1. Είμαστε γεροί.Αυτό!
    Το"μαζί" δυστυχώς θέλει δουλίτσα ακόμα...βέβαια ξεκινόντας απο το μαζί του μικρόκοσμου μας,ίσως τελικά καταφέρουμε να το γενικεύσουμε...
    Αγαπημένη μας να έχεις καλές γιορτές και επιτυχία σε κάθε νεα αρχή.Φιλιά.Λίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι περιέργες οι μέρες, από όλες τις απόψεις... Κρατάμε όμως λίγο ακόμα ανοιχτή την πόρτα του μυαλού και της ψυχής, μήπως μπει λίγος ήλιος. Και αντιστεκόμαστε. Κι όσο μας πάει.

    Φιλιά πολλά!

    υγ: τα μπισκότα είναι μπιζουδάκια, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνειδητοποιω οτι σε 4 μερες ειναι Χριστουγεννα και ομως τιποτε δεν ειναι οπως αλλοτε! Παρ΄ολα αυτα ο καθενας μας κανει οτι μπορει και οτι η συνειδηση του τον προσταζει...ολη αυτη η κατασταση μας εχει πει ηδη πολλα...Ελπιζω δλδ.
    Φιλια πολλα.

    ΥΓ. Τα μπισκοτακια σου σκετη ζωγραφια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mosxomyrisan ta mpiskotakia mexri edoooooo!!!!!
    Nai, perierges giortes!!!! Kalo einai na min ksexname aytous pou exoun anaggi....
    Simera malista eirtha antimetopi me kati pou me syginise para poli.......
    2 kyries myrazan kafe, melomakarona kai kourampiedes mesa se nosokomeio se astheneis pou perimenan na kanoun xeimiotherapia!!
    Moirazan ligo anthropia, agapi kai symparastasi.............
    As exoume tin ygeia mas loipon, pano ap'olla kai ola ta dyskola ksepernounte arkei na yparxei ygeia kai agapi.....agapi.....agapi!!!
    Multi psi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία μπισκότα! Χαρά στην υπομονή σου να κάθεσαι να τα στολίζεις. Βέβαια έτσι μεγιστοποιείς την μαγεία των γιορτών. Ταλέντο!
    Μαργαρίτα Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή