Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Mix and match...



Η ζωή μοιάζει λίγο με την εμφάνιση μας. Ο καθένας έχει τα δικά του δυνατά σημεία, τις δικές του ατέλειες, και τις δικές του ειδικές ανάγκες. Και ακριβώς όπως κάνουμε όταν ντυνόμαστε, δεν είναι δυνατόν να αγοράσεις τα πάντα από το ίδιο μαγαζί. Χρειάζονται διάφορα πράγματα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο, για να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα είναι ωραίο, θα είναι αρμονικό και δεν θα είναι βαρετό. Και κυρίως, που θα είναι ξεχωριστό για τον καθένα. Ακριβώς όπως και στην ζωή, που η ευτυχία - δυστυχώς ή ευτυχώς- δεν κρύβεται ποτέ σε μια και μόνο σχέση, ότι είδους και αν είναι. Χρειαζόμαστε οικογένεια, φίλους, έρωτες, σεξ, χρήματα, επιτυχία επαγγελματική, κοινωνική καταξίωση.. Χρειαζόμαστε και μαύρο και άσπρο και όλα τα ενδιάμεσα χρώματα. Και όλες τις τιμές. Και όλες τις υφές. Από μετάξι μέχρι κάμποτο. Τα θέλουμε όλα ακόμα και αν οι κοινωνικές συνθήκες και τα ταμπού μας εμποδίζουν συχνά να εκφράσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες. Πόσο μάλλον να προσπαθήσουμε να τις εκπληρώσουμε. Και έτσι, ακριβώς όπως και στα ρούχα, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα ντύνονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια από τον ίδιο σχεδιαστή. Τέλειοι αλλά τραγικά βαρετοί, και παγιδευμένοι μέσα σε μια εικόνα που δημιούργησε για εκείνους κάποιος άλλος. Και το αληθινό ενδιαφέρον θα το έχουν πάντα εκείνοι που καταφέρνουν να συνδυάσουν ακριβά κομμάτια με τα Zara ή το αντίστροφο, δημιουργώντας το δικό τους mix and match και αποπνέοντας την ελευθερία του ανθρώπου που τολμά να είναι αυτό που θέλει...

5 σχόλια:

  1. Den tha mporousa na ta po kalitera!!!!
    Tragikes figoures xoris ixnos fantasias kai dimiourgikotitas...... Pagideymenoi stin anagi na ginoun apodektoi......se mia koinonia pou den "dexete" me eykolia!!
    H "alitheia" pou pigazei apo mesa einai ayto pou se kanei agapito kai apodekto.....kai pou sou xarizei omorfes stigmes, agapimena prosopa kai eytixismenes oikogeneies!!
    Kai opos tairiazei ena asimenio maxairopirouno me petseta apo ton Zara, etsi omorfa mporoun na tairiaksoun metaksi tous oi diaforetikoi anthropoi......arkei na to theloun, na exoun empneysi kai na tolmoun!!!
    Multi psi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Op! Meres eixa na bo giati ginetai xamos kai epesa sto kalitero. Oso pio trelos o sindiasmos toso pio endiaferon to apotelesma. Xereis esi. Arkei na min pixoume sto Zara.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μαγεία είναι στο ανακάτεμα. Και η δυσκολία στο να βρεις την ταυτότητά σου, τι είναι αυτό που σε ορίζει. Χρειάζονται τόσο διαφορετικά συστατικά για να είναι το αποτέλεσμα ισορροπημένο και όχι στημένο (και στη ζωή και στη μόδα, ε;)

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eleytheria..einai to mystiko...otan noiwtheis eleytheros kai oxi desmios..tote mporei kai na eisai endiaferwn...h monotonia panta einai vareti!! Filiaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι μέχρι τώρα αλλά ακούγεται πολύ λογικό. Στο ντύσιμο γιατί στις σχέσεις είναι πιο δύσκολο να φτιάχνεις σύνολα από διαφορετικά πράγματα πιστεύω. Σαν θεωρία όμως μου αρέσει πολύ! Φοβάμαι πως θα είχα δυσκολίες να την εφαρμώσω στην πράξη.
    Μαργαρίτα Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή