Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

C for Christmas and F for the future...



Τα φετινά Χριστούγεννα, κόντρα στο mood της εποχής και πέρα από κάθε προσδοκία, ήταν τελικά από τα καλύτερα που έχω περάσει ever. Και αυτή είναι μια ανακουφιστική συνειδητοποίηση, και ταυτόχρονα το καλύτερο μήνυμα που έχω πάρει τελευταία. Μπορούσαμε να μιζεριάσουμε, μπορούσαμε να γκρινιάξουμε για τις χαμένες πολυτέλειες, για τα δώρα που δεν πήραμε και τα ταξίδια που δεν κάναμε, μπορούσαμε να ζηλέψουμε για όσα έκαναν άλλοι και εμείς όχι, μπορούσαμε να μείνουμε κλεισμένοι στο καβούκι μας, φοβισμένοι και μετέωροι ανησυχώντας για τα όσα πρόκειται να συμβούν, παρόλο που το μέλλον δεν το ξέρει κανείς, ειδικότερα δε όλοι εκείνοι που αρέσκονται να το αναλύουν διεξοδικά μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα social media. 
Αντ' αυτού προτιμήσαμε να μαζευτούμε σε σπίτια, να μαγειρέψουμε, να γελάσουμε πολύ και δυνατά, να πάμε βόλτες στην φωτισμένη πόλη, να πιούμε cocktails και afternoon teas, να συναντηθούμε σε στέκια αγαπημένα γύρω από τραπέζια που μεγάλωναν όσο περνούσε η ώρα, να αγκαλιαστούμε σφιχτά και να φιληθούμε με πάθος, να αφεθούμε στην μαγεία της γιορτής και να ξορκίσουμε τους φόβους μας αντικαθιστώντας τους με θάρρος. Και πάθος. Και ελπίδα. 
Και ναι, όσο θα είμαστε όλοι εδώ, μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι να χτίζουμε γέφυρες και να κάνουμε υπερβάσεις κρατημένοι ο ένας από το χέρι και την ματιά του άλλου, όσο έχουμε την υγεία μας και εκείνους που αγαπάμε γύρω μας, και όσο θα διαλέγουμε το φως από το σκοτάδι και την αισιοδοξία από την γκρίνια, όλα θα πηγαίνουν μόνο καλύτερα... Η ζωή προχωράει. Πάει μπροστά. Μόνο. Και αυτοί που μένουν πίσω, γαντζωμένοι στο παρελθόν και σε αυτά που προτιμούν να θυμούνται αντί γι΄ αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν, ή επιμένουν σαν άλλες Κασσάνδρες να μαντεύουν μόνο καταστροφές και στεναχώριες, είναι καταδικασμένοι να μείνουν τελικά μόνοι.
Και εγώ, μερικές μέρες πριν την καινούρια χρονιά, κάνω την δική μου υπέρβαση και αφήνω πίσω ότι με βαραίνει και με φορτώνει με σκοτάδι και αρνητικά συναισθήματα. Έχω ανάγκη να είμαι ανάλαφρη, ανέμελη, αισιόδοξη και φωτεινή. Και να ασχολούμαι μόνο με όσα και όσους θα με πάνε μπροστά. Με φόρα και με φόρτσα. Και το κυριότερο, έχω ακόμα την δύναμη να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, και αυτό θα είναι πάντα το μεγαλύτερο μου ταλέντο. Η πιο γερή μου ασπίδα και το πιο δυνατό μου όπλο. Μαζί με το χαμόγελο.

9 σχόλια:

  1. Το χαμόγελο είναι η ασπίδα για όλους μας. Και οι φίλοι. Και οι μαζώξεις. Και τα afternoon tea με γέλια. Και τα φαγητά που μυρίζουν ωραία και τρώγονται ακόμα ωραιότερα. Και οι αγαπημένοι άνθρωποι γύρω μας.

    Φιλιά, φίλη :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To megalitero sou oplo einai h sigouria sou pos ola tha pane opos ta theleis. Kai to sympan pou sou kanei xatiria.
    Z

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο σύμπαν βρε παιδιά. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός είναι που σας κάνει ωραίους και άνετους. Δεν ευχηθήκαμε το κακό σας, αλλά μη μας φλομόνετε στα φούμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά Ευάκι, να είσαι καλά και να περνάς όμορφα. Και το χαμόγελο να σε συντροφεύει και τη νέα χρονιά!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρήκαμε ξανά το μυστικό της ευτυχίας μικρή μου ομορφιά! Τον άνθρωπο!!!
    Πολλά φιλιά και να σκεφτόμαστε ότι τα καλύτερα δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ετσι ετσι ετσι !!! βεβαια για να πηγαινεις κοντρα στον καιρο, την ταση και το κλιμα πρωτα απο ολα πρεπει να εχεις ισοροπημενη προσωπικη ζωη και καλη σχεση με τον εαυτο σου αλλιως η ψυχολογια της μαζας σε κανει συστατικο στο μιγμα μπεσαμελ ::))) χρονια πολλα ευακι και καλα ::)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H mageiriki sou, to sympan sou, to xamogelo sou, i aisiodoksia sou kai to "grapsipo sta palia sou ta papoutsia" gia ta sxolia ton Anonymon einai i pio magiki syntagi sou!!! filakia kai Kali Xronia!!!
    Multi psi.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρονια πολλα και απο εδω αγαπημενη φιλη!. Το να προσδοκεις για το καλυτερο, να πορευεσαι με χαμογελο και αισιοδοξια ειναι μια υγιης αντιμετωπιση της ζωης. Αυτη η χρονια θα την περασουμε με θετικες σκεψεις και δυναμη κι ας νομιζουν μερικοι οτι το πορτοφολι ειναι αυτο που καθοριζει την συμπεριφορα μας! Φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχές, φιλιά και αγάπη σε όλους guys, έστω και ελαφρώς, ή βαρέως εταιροχρονισμένα..:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή