Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Nesting dolls....



Αυτό που βλέπεις δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο φαίνεται. Πίσω από τα χρώματα και την επιφάνεια, που συνήθως είναι επιλεγμένη με προσοχή έτσι ώστε να ταιράζει με το φόντο και να "χωράει" μέσα στην σύνθεση, καμιά φορά υπάρχει και κάτι άλλο.. Και κάτι άλλο, και κάτι άλλο, και κάτι άλλο... Σαν τις ρώσικες κούκλες που μπαίνουν η μία μέσα στην άλλη... Οι γοητεία της απλότητας είναι για συμπεριφορές, δεν είναι για ζωές και χαρακτήρες.. Και φυσικά, δεν είναι όλα για όλους. Χρειάζεται εξυπνάδα, παρατηρητικότητα, διορατικότητα και μάτι έμπειρο για να διακρίνεις τις μικρές εκείνες διαφορές που κάνουν μια μεγάλη.. Χρειάζεται να έχεις και εσύ τις δικές σου, κρυφές αλήθειες, και τα δικά σου σκοτάδια κρυμμένα κάτω από το φως για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις τον όμοιο σου... Και για να σε αναγνωρίσει και εκείνος, και να σε αφήσει να τον πλησιάσεις σε απόσταση αναπνοής και να δεις κάτω από την μάσκα του.
Και τελικά, ελάχιστοι μπορούν, αντέχουν και τολμούν  να βουτήξουν μέχρι το τέρμα του άλλου, βαθιά μέσα σε αυτά που κρύβονται πίσω από τα απλά, τα εύκολα και τα ανώδυνα... Δεν ξέρω γιατί.. Πολλές φορές αναρωτήθηκα, και για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό μου.. Πάντως έτσι είναι.  Ευτυχώς για τα μυστικά και την αλήθεια μας που τελικά δεν πέφτουν σε λάθος χέρια, και δυστυχώς για τις απογοητεύεις που κρύβουν όλοι όσοι έδειχναν διαφορετικοί από τους πολλούς αλλά στην διαδρομή έγιναν ένα μαζί τους..

6 σχόλια:

  1. Τελικά ρε συ φίλη, έχεις ένα διεισδυτικό μάτι σε ότι αφορά τις σχέσεις των ανθρώπων!
    Σαν ένα τρίτο μάτι ας πούμε.
    Καλό αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που πάντα θα με προβληματίζει,είναι πως γίνεται να υπάρχουν τόσοι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη και οξυδέρκεια τέτοια,ώστε να καταννοούν το βαθύτερο νόημα,να ταυτίζονται η στή χειρότερη απλά να τούς αρέσουν αυτά που γράφεις και να εξακολουθεί το διαφορετικό(που μένει μεχρι τό τέλος έτσι)να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας...xxx.Λίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eftixos ego exo xtipisei petreleo apo to vathos kai den me pianei i bala.lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελει προσπαθεια να σκυψεις πανω απο τον αλλο και να δεις πισω απο τις γραμμες. Απο την αλλη βεβαια πρεπει να δουλεψει και το ενστικτο, η φωνουλα αυτη που σου λεει πραγματα που δεν πρεπει ποτε να αγνοεις και ετσι γινεται πολυ ενδιαφερον να ανακαλυψεις την αληθεια του αλλου και να ταιριαξει με την δικη σου. Αυτο λεγεται τυχη!!Δεν ειμαστε βεβαια παντα τυχεροι..και απογοητευομαστε συχνα πυκνα..αλλα τοτε γινεται και το γνωστο ξεκαθαρισμα..ξεχωριζει η "ηρα απο το σταρι" και μενουν λιγοι αλλα πολυτιμοι!! Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Aπό την άλλη, υπάρχει και εκείνο το don't touch me look που κατακυριεύει ως συμπεριφορά τις περιπτώσεις εκείνων των ιδιαίτερα καμουφλαρισμένων ανθρώπων που, ακόμα και όταν θες να μιλήσεις στη γλώσσα τους (μας) πάντα υπάρχει ο φόβος να πέσεις σε ένα τοίχο fake μεν (ο τοίχος) σκληρός δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. elekat@ Φίλη δεν ξέρω αν έχω τρίτο μάτι, αλλά μια γαμημένη διαίσθηση την έχω όντως. Που δεν πέφτει έξω ποτέ όμως.

    Λίλα@ Μα οι εξαιρέσεις κάνουν τον κανόνα.. Και στην τελική, δεν μπορεί ούτε να μας καταλαβαίνουν όλοι, ούτε να αρέσουμε σε όλους.. Ο καθένας με τα γούστα του..:)))

    Ανώνυμος@ Αν εσύ είσαι αυτός που νομίζω τότε ναι, πετρέλαιο όντως έχεις βρει..:))) (Ξέχασες το Ζ?)

    orfia@ Όλα χρειάζονται τελικά.. Και η προσπάθεια, και το ένστικτο, και το ρίσκο που παίρνουμε με τους ανθρώπους. Και τελικά ναι, όλα μπαίνουν στην σωστή τους θέση μαγικά..:))

    the wrong man@ Ψαράκι μου η αλήθεια είναι πως απο τοίχους ξέρουμε και οι δύο καλά, έτσι δεν είναι? Και να χτίζουμε και να κουτουλάμε..:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή