Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Footsteps...




Βήματα... Που το καθένα οδηγεί παρακάτω αφήνοντας πίσω του ίχνη. Πότε γλυκά, πότε πικρά, πότε αδιάφορα. Δεν έχει σημασία, αυτό που αξίζει πάντα είναι η διαδρομή. Όσο πιο δύσβατη και πιο κακοτράχαλη τόσο πιο ενδιαφέρουσα και πιο διαδακτική... Και η αποφασιστικότητα με την οποία στέκεσαι στα πόδια σου, ειδικά όταν έχεις μόλις σηκωθεί από - άλλη μια - θεαματική τούμπα, και ο τρόπος με τον οποίο περπατάς γιατί όλα στην ζωή θέλουν πάνω απ΄όλα στυλ και άποψη.
Κάποιοι χοροπηδάνε, κάποιοι τρέχουν, άλλοι σέρνονται, μερικοί κουτσαίνουν και υπάρχουν πάντα και εκείνοι που χρειάζονται να στηριχτούν σε κάποιον άλλον. Ή να κρεμαστούν απ' τον λαιμό του. Όπως υπάρχουν και εκείνοι που απλά προχωράνε ήρεμα, σταθερά και αποφασιστικά προς μια κατεύθυνση - μια κατεύθυνση που έχουν διαλέξει με πυξίδα την καρδιά, χωρίς τακτικές και κρυμένες ατζέντες-  και στην πορεία σταματάνε να βοηθήσουν, να στηρίξουν ή να περιθάλψουν εκείνους που δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Είναι εκείνοι που δεν βιάζονται γιατί δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν. Ξέρουν πως θα φτάσουν εκεί που θέλουν και θα φτάσουν καλά. Και πως δεν έχει σημασία ο χρόνος, οι καθυστερήσεις, οι  στάσεις ή οι παρακάμψεις. Αλλά μόνο η βόλτα, η περιπέτεια,  και ο τρόπος με τον οποίο έχουν επιλέξει να την χαρούν.

8 σχόλια:

  1. Πόσο ΕΥ φροσίνικο ποστ!!!
    Τελικά το όνομα ΕΥφροσύνη δεν ήταν τυχαίο!
    Ε φίλη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που πλέον όλοι φαίνονται να βιάζονται. Ακόμα και οι ερωτευμένοι πετούν άγαρμπα. Καλησπέρα και καλες βόλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κακό είναι οτι όταν συνειδητοποιούμε πως δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν,έχει χαθεί συνήθως πολύτιμος χρόνος.
    Δυστυχώς η ανάγκη για "αποδείξεις"έχει βαθειές ρίζες στα παιδικά μας χρόνια...
    Κατάλαβες τώρα γιατί το παιδάκι σου είναι τυχερό?xxx.Λίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που χοροπηδάνε, όλο και σε κάποια λακούβα θα πέσουν! Ενώ αν κάνεις αργά και σταθερά βήματα (πάντα πάνω σε ψηλοτάκουνα) θα φτάσεις με χάρη στον προορισμό σου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτας μπροστα, οσες φορες και αν πεσεις,σηκωνεσαι με δυναμη και αξιοπρεπεια και συνεχιζεις, τραβας μπροστα, οτι κι αν σου φερει αυτη η ζωη,γιατι σημασια εχει να μπορεις να στεκεσαι,οσες φορες κι αν λυγισεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yparxoun kai ta......trena. Pou proxorane pros ton stoxo tous xoris na tous allazei tipota tin poria. Pos to xexases auto?
    z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι άνθρωποι που συνεχώς θέλουν πατερίτσες με ενοχλούν αφάνταστα!keep walking!Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως είναι και μία από τις καλύτερες διαφημίσεις!
    ΥΣ:Το τελευταίο σου ποστ στο Flg ήταν απολαυστικότατο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. elekat@ Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ΄ αυτή την ζωή φίλη...:))))

    Demno@ Τουλάχιστον όμως πετάνε, δεν σέρνονται..:)))

    Λίλα@ Σωστο αυτό.. Και είναι αλήθεια πως για να ξε- γαντζωθείς από την ανάγκη να αποδεικνύεις πράγματα στους γύρω σου, περνάει πολύς καιρός..:))

    wintersea@ Μου αρέσει η διευκρίνιση για το ψηλοτάκουνο φίλη.. Είναι τόσο εσύ..:)))

    orfia@ Επίσης σημασία έχει να λυγίζεις αλλά να μην σπάς..:)))

    Ζ@ Μα πως τα ξέχασα τα τρένα, όντως..:)))))

    Glayki@Keepp walking, keep hoping then.. :))) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή