Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Season's opening...



Η κουζίνα μου μυρίζει μανταρίνι... Το home made σιρόπι που θα αποτελέσει την βάση για τα welcome cocktails - από συνταγή του Delicious φυσικά- αναπαύεται στο γυάλινο βαζάκι του, ενώ στα ντουλάπια και στο ψυγείο βρίσκονται προσεκτικά τοποθετημένα τα υλικά για το πρώτο τραπέζι της σεζόν... Το μενού θα είναι απλό. Μια σαλάτα με ροκφόρ, καρύδια και βινεγκρέτ από φραμπουάζ, μια τάρτα με Camembert και ντοματίνια, και το ιταλικό μου παστίτσιο που πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη. Ο Μάνος έχει φροντίσει τα κρασιά, η Κατερίνα θα φέρει το διάσημο προφιτερόλ, και η παρέα έχει μεγάλα κέφια απ΄ότι μαθαίνω.. Το ίδιο και εγώ που περιμένω την Κυριακή πως και πως γιατί έχω επιθυμήσει μια γιορτή, μια μάζωξη αγαπημένων ανθρώπων έστω και με άλλη αφορμή από αυτή για την οποία ξεκινήσαμε.. Έχω επιθυμήσει τα γέλια, και τις μουσικές, και το τσούγκρισμα των ποτηριών, και τον ήχο των μαχαιροπήρουνων πάνω στα πιάτα,  και τις κουβέντες επί παντός επιστητού.. Όπως και το μετά, όταν χορτασμένοι και χαλαροί, αραχτοί πια στους καναπέδες με ποτά και αχνιστούς καφέδες, αφηνόμαστε να χαρούμε  την ενέργεια που μας ενώνει και την μαγεία των στιγμών.. Ναι, η ευτυχία είναι μικρά πράγματα στην ζωή τελικά.. Κυρίως.. Που τα μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και έτσι, γίνονται μεγάλα και σημαντικά..

10 σχόλια:

  1. Σημασία δεν έχουν οι αφορμές, σημασία έχει να μαζευόμαστε. Και αυτή την ατμόσφαιρα της χαλαρότητας που περιγράφεις την έχουμε τόσο ανάγκη, αυτούς τους καιρούς που είμαστε όλοι σαν τεντωμένο λάστιχο.

    Καλημέρα φίλη, see you se ligo :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρευω μανταρινι! Τι έχει πια αυτο το ντελικατο φρούτο που μας τρελλαινει; Θα δοκιμάσω να το φιαξω πριν τα Χριστούγεννα. Την Κυριακή έχω κι εγω τραπέζι ... Αλλα με πολυ συγκεκριμένη αφορμή! Όμως δεν υπάρχει κανείς εδω να φροντίσει τις λεπτομέρειες. Έτσι μου πέφτει το λαχείο να τα κάνω όλα. Και ξαφνικα την Κυριακή, θα εμφανιστούν όλοι! Τελικά το πιο σημαντικο υλικό παντού ειναι η αγαπη. Καλη επιτυχία φιλενας σε όλα! Φιλακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΑΑΑχ!!!Νά περάσετε τέλεια στό πρώτο και να ακολουθήσουν πολλά ακόμα,πάντα με γέλια και χαρές!xxx.Λίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ap' oti ematha tha leipsei i kirios attraction opote den tha skaso toso apo tin zilia. Krata mou omos ligo siropi mandarini.lol
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα μικρα πραγματα στη ζωη, ειναι τα πιο σημαντικα τελικα.!! Οταν στο σπιτι, σμιγουν οι αγαπημενοι φιλοι και δεν χρειαζεται κανεις να αποδειξει σε κανεναν τιποτ,ε παρα μονο, το ποσο ανετα νοιωθουν και ποσο φιλικα...ε αυτο ειναι το σπουδαιο!!Ερχονται τα καλυτερα αγαπημενη...θα τα κανουμε εμεις ναρθουν!! Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπωπω!!!
    Τέλειο menu!
    Ψάχνομαι κι εγώ γιατί θα αρχίσω τα τραπέζια και εννοείται ότι είσαι από τις πρώτες στο guest list μαζί με Άλκη-Μάρθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας εμπνέεις να ξεκινήσουμε τα τραπεζώματα το ξέρεις έτσι? Να περάσετε πολύ όμορφα, οι φίλοι σου είναι πολύ τυχεροί, και να μας δείξεις και φωτογραφίες από τα φαγητά μετά.
    Μαργαρίτα Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι που ο Παπαδήμος εγγυάται τη συνέχιση των τραπεζιών σας και λυπάμαι που ακυρώνει τα δικά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. home made σιρόπι μανταρινι!!! οι μεταλλαξεις σου ειναι πραγματι ανεξαντλητες, δεν σε πιστευω!
    νομιζα πως θα ησουνα καπου πιο νοτια αυτο το σ/κ, παλι εχω χασει επεισοδια?
    φιλια, ντορα μικρη εξευρευνητρια :-)
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. wintersea@ Ναι,ναι, να μαζευόμαστε.. Να περνάμε καλά και να περνάει και ο καιρός, με γέλια και ανθρώπους που αγαπάμε..:))

    δεσποινάριον@ Αγαπημένη θα σου στείλω με μέηλ την συνταγή γι΄αυτό το cocktail. Είναι πανεύκολη και είχε τεράστιο σουξέ.. Φιλιά και καλά μας μαγειρέματα..:))

    Λίλα@ Ευχαριστούμε..:)))

    Ζ@ Πάει το σιρόπι, δεν έμεινε ούτε κουταλιά. Θα σου φτιάξω ομως καινούριο, ειδικά για σένα. Μην ανησυχείς..:)))

    orfia@ Έρχονται, έρχονται.. Και εμείς θα είμαστε πανέτοιμες να τα υποδεχτούμε..:)))

    elekat@ Είναι η καλύτερη περίοδος αυτή φίλη.. Αν δεν ήμουν και μιας ηλικίας πια και δεν κουραζόμουν τόσο εύκολα, θα έκανα ένα την βδομάδα..:))

    Μαργαρίτα Π.@ Χαίρομαι που σας δίνω ιδέες.. Να περνάμε καλά όλοι, αυτό εύχομαι για τις μέρες που έρχονται..

    Restart@ Και εγώ λυπάμαι, ειλικρινά.

    D@ Όπως Doris? Φίλη έλα εσύ με το καλό και θα τα δοκιμάσεις όλα.. Και το σιρόπι μανταρίνι, και το red velvet και άλλα πολλά..:))
    υ.γ. αλλαγές σχεδίων αγαπημένη, τόσες που έχω ζαλιστεί πια και όχι πάντα με την καλή έννοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή